G-OLDLake Sókamra, sókabin

 

Mi is az a SÓ?

A só latinul sal, ami a sol szóból ered. Sol jelenti magát a víz - sóoldat, valamint a napot is. A víz - sóoldat "Sole" nem más, mint folyékony napfény. A só nem más, mint folyékony napenergia, mértani szerkezetben megkötve, ami képes életet létrehozni és fenntartani. Vízből és sóból napfényenergia segítségével létrejöhetnek komplikált molekulakötések, mint pl.: vitaminok, fehérjék

 

Tudta - e, hogy

- az emberi test több mint 70 %-a víz.
- Már több mint száz évvel ezelőtt bebizonyították (Dr.Wilhelm Schüssler) hogy az emberi holttest elégetésekor keletkező hamu azon ásványi sók összessége, melyből az emberi test felépül.
- Az anyaméhben levő magzatvíz egy 37°C-os 1 %- s só oldat.
- A vér és a könny 1 %-os sóoldat, ami azonos az őstenger só koncentrációjával.
- Az emberi agy 90 %-a víz.
- Só nélkül az emberi agy nem lenne képes egyetlen egy gondolat megformálására sem.

Az emberi szervezet vízből és sóból áll. A só alatt, nem a mindenki számára ismeretes, finomított konyhasót értjük, hanem a természetben előforduló természetes egységében meghagyott sókat, bányászott sók illetve tengeri só. Só és só között nagy minőségbeli különbség van, aszerint, hogy milyen minőségben és mennyiségben tartalmazzák a különböző elemeket. Ugyanis a természetes egységében meghagyott sókban megtaláljuk a periódusos rendszer mind 92 természetes elemét, kivéve a nemesgázokat. A természetes egységében meghagyott só nemcsak a nátrium - kloridot tartalmaz, hanem a másik 82 elemet is.

Ha só kristályt egy pohár vízbe teszünk, az feloldódik. A végtermék egy sóoldat, amely se nem só, se nem víz. Ha ezt az oldatot hagyjuk elpárologni, újra visszakapjuk a só kristályokat. A só, ezen képessége teszi lehetővé, hogy a szervezetünknek a sót nem kell felbontania. Minden nemű élelmiszert először fel kell bontanunk építő elemeire, hogy abból valami mást, ujjat képezzünk. A keményítő átalakul cukorrá, fehérje aminosavakká, a zsír glicerinné. A só marad só, ionos formájában, a sóoldatból mindig közvetlenül a rendelkezésünkre áll. A só koncentráció biztosítja a vérplazma állandó ozmotikus nyomását, amely a vér és szövetek közötti anyagcserét teszi lehetővé. A só nélkül nem lennénk képesek egyetlenegy gondolat megformálására sem, ugyanis az idegrostok csak akkor képesek az impulzusok továbbítására, ha a sóban levő Kálium és Nátrium elemek jelen vannak. A só egy élelmiszer különleges képességekkel és tulajdonságokkal, melyek az élethez szükségesek. A természetes egységében meghagyott kristálysóban megtaláljuk mind azt, ami esetleg hiányzik szervezetünknek pl.: nyomelemek, frekvenciaminta. Azt hogy a só életfontosságú, már őseink is tudták. A só lelőhelyeket mindig gondosan őrizték, aki a sóval rendelkezett annak hatalma és pénze volt. A sót fehér aranynak is nevezi.

G-OLDLake Sókamra Elviszi Önhöz a varázsát. Vállaljuk, komplett sókamrák sókabinok és sóbarlangok tervezését és kivitelezését a családi kiviteltől a nagyobb igénybevételű közösségi helyiségekig, legyen az akár az épületben, vagy a szabadban, egy faházban. Egyedi igényekhez igazodva tervezzük sóterápiáinkat.

Ajánljuk továbbá a különféle tartozékok teljes skáláját, melyekkel még élvezetesebbé tehető a sóterápia.

A terápiás helyiség mérete minimum 3-4 m3, természetesen az optimális méret mindig a felhaszálói környezet és igény határozza meg.

De nézzük csak milyen helyiségek is lehetnek sóból?

sókamra egy olyan helyiség, melynek falai, himalájai sóbányákból származó kristálysó tömbökkel, kristálysó téglákkal vannak kirakva.  A sókamrában egy kristálysó ionizátor  vagy só párásító himalájai kristálysó oldatot párologtat el. Ezáltal a levegő sós, tökéletesen por és ingermentes, erős antiallergén és antibakteriális hatású. A körülöttünk levő só egy harmonikus, nyugtató rezgést biztosít. A légtérbe porlasztott só részecskék, pedig gyógyítólag és megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre (asztma, légcsőhurut, allergia, szénanátha stb.). A só gyulladáscsökkentő hatással van, mind az ízületi gyulladásokra, mind a bőr problémákra, ekcémára, pikkelysömörre stb.

A só, mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású, így gyógyítólag hat továbbá pl. a vérnyomás problémákra, alvászavarokra, a vesére, az idegrendszerre, a hormon háztartásra, a vér méregtelenítésére, az öregedési folyamatok lelassítására. A megvilágított sókristályok színei gyógyító és stressz oldó hatásúak. A sókristály rendező erejéből fakadóan, a hyperaktív gyerekeknél rövid idő alatt csökkenek, illetve megszűnnek a koncentrációs és alvás zavarok.

Sóbarlangról akkor beszélünk, ha a helyiség minden oldala és a padló is sótéglákkal, sófallal, sóhomokkal van burkolva.

Sókabin­nak pedig azt a helyiséget nevezzük melyben a sótéglákat különböző alakzatokban (piramis, falrész stb.) helyezzük el. Ez rendszerint kisebb lambéria burkolattal ellátott kabin, melyben a lehető legtöbb felületet borítunk be sóval. Jellemzően magáncélú felhasználásra, vagy kisebb közösségek számára ajánlott.

A sóterápiás helyiség hőmérsékletét 30-35 fok közé kell beállítani, hogy a terápiás hatás elérje a maximális hatásfokát. A sóterápiás hely elengedhetetlen része a kristálysó ionizátor vagy a sópárásító, porlasztó készülék.

A kristálysó ionizátor egy ultrahanggal működő speciális párásító készülék, mely nemcsak vizet képes elpárásítani, hanem a kristálysó oldatot is. Ehhez egy speciális membránra van szükség, így a levegőben az emelt páratartalom mellett só részecskék is vannak. A kristálysó ionizátor a levegőt megtisztítja, ugyanis a levegőbe kerülő negatív töltésű ionok megkötik a pozitív töltésű porszemeket, valamint neutralizálják az elektromágneses rezgéseket. Két óra használat után a helységben egy neutrális rezgésminta épül fel. Ezen kívül a sótartalmú levegő igen pozitívan hat a bor és légúti megbetegedésekre, mint asztma, szénanátha, allergiás problémák. A sóterápiát és a párásítót a családiházakban a lakótérben is alkalmazhatjuk korlátlanul.

 

A só - egy ősi orvosság

A só minden élőlény számára életfontosságú ez különösen érvényes asztmás, allergiás és autoimmun megbetegedésekre. Víz, Kálium és só együttesen szabályozzák a szervezet vízháztartását. A víz, a szállító szerepét betöltve a sejtek anyagcsere folyamatainál keletkező bomlástermékeket távolítja el. A sejten belüli víz háztartásért a Kálium felelős, mennyiségbeli arányában. A növény világban is a gyümölcsök húsának keménysége is a Kálium által megkötött víztől függ. A napi ételeink sok Káliumot tartalmaznak, az elfogyasztott gyümölcsök és zöldségek formájában, de szinte sót alig. Ezért fontos a só mindennapos utánpótlása. Só vizet von el a sejtekből, így biztosítja a sejten kívüli víz háztartást. Szerveztünkben alapjában véve két "tenger" van az egyik a sejten belüli, a másik a sejten kívüli. Az egészségünk e két "tenger" egyensúlyától függ. Ezt tudjuk biztosítani elegendő víz bevitellel, Káliumban gazdag gyümölcsök és zöldségek, valamint egy természetes só fogyasztásával. Ha nem veszünk magunkhoz elegendő vizet, vízhiány lép fel. Ebben az esetben a szervezet a sejten kívüli víz háztartásból veszi el a szükséges vizet, a vízhiányban szenvedő sejtek életben tartásához. Végszükség esetén a szervezet, a sejten kívüli vízből képes, az életfontosságú sejtekbe vizet bepréselni.
Az extracelluláris víz mennyiséget a szervezetünk egy óvintézkedéssel tartja meg: a vesének parancsot ad sót visszatartani, ami a sejten kívüli vizet megköti, tehát az ödéma (vizenyő) kialakulásáért a vízhiány a felelős.
Ha az intercelluláris víz mennyiséget krónikusan az extracelluláris vízből kell a szervezetnek bepréselni, ezzel együtt növelni kell a bepréseléshez szükséges nyomást. Ez a nyomásnövekedés jelentkezik Hypertonie, azaz magas vérnyomás formájában. A felgyülemlett víz később okozhat tüdő ödémát (asthma-cardiale) is. A terápia ezeknél a betegségeknél: a vízhiány megszüntetése. A víz felvételével a szervezetet nem szabad túl terhelni, hanem lassan, szakaszosan kell inni, addig míg a vizelet mennyisége megegyezik a bevitt víz mennyiségével.
Ha elegendő vizet iszunk, sót mosunk ki a szervezetünkből. Ahogy csökken a só és nő a víz mennyisége, már nem kell a szervezetnek a vizenyő folyadékot visszatartani. Így meg tudunk szabadulni a szövetekben-óvintézkedésként, vízhiány miatt- megkötött víztől. Ne szedjünk vízhajtót, a víz a legjobb vízhajtó szer (diureticum).

A só csodás hatásai

A sónak, a szervezetünkben a vízháztartás szabályozásán kívül még más szerepe is van, például:

A só egy természetes antihisztamin. Asztma esetén ugyanolyan hatásos, mint egy inhalációs-spray, csak mellékhatások nélkül. Asztmás rohamnál igyunk két-három pohár vizet és tegyünk a nyelvünkre egy csipetnyi természetes sót. Só védi a sejteket és különösen az agy sejteket az elsavasodástól. 
A vesének szüksége van sóra, a túltengésben lévő savak leépítésére és azoknak vizelettel történő kiválasztására. Ha a szervezet sóban szegény egyre jobban elsavasodik. A só fontos a lélektani és érzelmi zavarok kezelésében. A depresszió kezelésénél használt Litium a sót próbálja meg helyettesíteni. A só fontos szerepet tölt be az agyban a serotonin és a melatonin- szint konstans fenntartásában. Ha elegendő víz és só van a szervezetben, akkor, mint természetes antioxidánsok eltávolítják a toxikus Salakanyagokat, így nem kell esszenciális aminósavakat, mint pl. tryptophan és tyrosin a szervezetnek feláldozni. Ugyanis a tryptophan szükséges a serotonin, melatonin és tryptamin képzéséhez. A só szükséges a rák megelőzésében és kezelésben. A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak. Ezek un. anaerob organizmusok, amelyek oxigén hiányos közeget igényelnek. Ha elegendő víz van a szervezetben, és a só megnöveli a vér mennyiséget. Akkor a cirkuláló vérrel az oxigén mindenhova eljut, és az így aktivált és motivált immunsejtek bejutnak a rákszövetbe és elpusztítják azt. A dehidratáció gyengíti az immunrendszert. A só fontos az izomzat és az erőnlét fenntartásához. A só csökkenti a szívritmus zavarokat és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályzásában.

A víz : só aránya nagyon fontos. Egy só szegény táplálkozás magas víz fogyasztásmellett egyes embereknél magas vérnyomáshoz vezethet. A logika egyszerű. Ha Ön vizet iszik, de sót nem eszik, akkor nem marad elég víz a vérkeringésbe, hogy a véredényeket teljesen feltöltse. A só fontos alvás zavaroknál, egy természetes altató. Cukor betegségnél a só segít a vér cukor szintet egyensúlyban tartani és csökkenti az inzulin szükségletet. A víz és só csökkenti a szem és érrendszeri károsodásokat. A sejteknek szükségük van sóra, a hidroelektromos energia fejlesztéséhez. Ugyanis a só szállítja az elektromos áramot a sejtekhez. A só fontos szerepet játszik az idegsejtek közötti összeköttetésben és az információ feldolgozásában. A só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához. A só tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm felszakításában. A só felbontja, meglágyítja a nyálkát a tüdőben. (Asztma, Emfizema- tüdőtágulat, Mukoviszidose) A só nyelvre téve megállítja a száraz köhögést. A só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához. A só a köszvény és az arthritis (ízületi gyulladás) megelőzésében fontos szerepet tölt be. A só megakadályozza az izomgörcsöket. A só megakadályozza a túlzott nyáltermelést. Túlzott nyáltermelés só hiányt jelez. 
Az osteoporose- csontritkulás- egyes esetekben a víz és a só hiányára vezethető vissza. Sóra van szükség a csontozat erősítéséhez. A só mivel szerepet játszik a serotonin és a melatonin- szint konstans fenntartásában és ezek szabályozzák közérzetünket, mint pl.: önbizalom, pozitív gondolatok. Így a só közvetetten befolyásolja személyiségünket. A só fontos a libido megőrzésében. A só segít a toka csökkentésében. Ugyanis a só hiány miatt a nyálmirigyek több nyálat termelnek, hogy segítsék a rágást és a nyelést. Valamint hogy elegendő vizet szolgáltassanak a gyomornak a táplálék felbontásához. A vérkeringés a nyálmirigyekben megnövekszik és a véredények víz áteresztővé válnak, hogy a mirigyeket több vízzel lássák el a megemelkedett nyál termelés érdekében. A véredények már nemcsak a mirigyek körül, hanem a nyakban, az állban és az arcban is víz áteresztővé válnak és itt is víz gyűlik össze. A só megvéd a visszerek és a hajszálér repedéstől.

Asztmásoknál fontos megemlíteni, hogy amilyen fontos a só, olyan káros a sok Kálium. A Magas kálium tartalmú gyümölcsök- pl. narancs, banán- sportitalok asztma rohamokat okozhatnak. Ezért célszerű ezeket egy kicsit megsózni, hogy a Nátrium és Kálium egyensúlyát fenntartsuk. Sportolás előtt egy kevés só megnöveli a tüdő kapacitását és a túlzott izzadást meggátolja.

 

G-OLD Sópárásító terápiás készülékek

A legújabb ultrahangos készülékkel nem csak vizet, hanem a sóoldatot is molekuláinakalkotóira, azaz ionokra lehet bontani, miközben egy sófelhő keletkezik anélkül, hogy a vizet fel kellene melegíteni. Egyedülálló kímélő klímát lehet a helyiségben az ionizátorral létrehozni, amelyet csak a tenger mellett vagy a só barlangban érezni. A levegőt tisztítja, a pozitív töltetű por részecskéket megköti, miközben a levegőben kb. 2 óra alatt neutrális rezgésminta alakul ki. Köztudott, hogy só barlangban eltöltött napi 2 óra 2-3 hét alatt a légúti betegségek jelentős javulását eredményezi, asztma, szénanátha és bronchitis esetén. Az egyrészt kémiai ionok másrészt a biofizikai rezgések együttes hatása antiallergiás, és gyulladáscsökkentő, valamint kiegyensúlyozó és energiát adó. A pormentes levegő és a relatív magasabb páratartalom jobb alvásminőséget és életminőséget biztosít.

A Himalája sópárásítót más néven kristálysó ionizátornak is nevezik, mivel a párásítás mellett negatív ionokkal is dúsítja a levegőt, ezáltal segít helyreállítani a városi közegben, főként zárt térben felborult ion-háztartást, és a természeti környezethez hasonló karakterű légteret alakít ki (pl. tengerparti, magashegyi klíma, ahol szintén magas a negatív ionok aránya). Emellett a pozitív töltésű szennyeződések (porszemek, virágpor) megkötésével tisztítja a levegőt, mivel a semlegesített töltésű szennyeződések lehullanak a földre. További előnye, hogy neutralizálja az elektromágneses rezgéseket. A levegőbe került sópára belélegzésével pedig a kristálysó kedvező élettani hatásai érvényesülnek. A sós levegőt, a gyógyító tengeri klímát otthon is létrehozhatjuk hálószobában egy sópárologató készülékkel un. ionizátorral. Ennek az előnye, hogy a mindennap a gyógyító sós levegőben aludhatunk. Ezáltal rövid időn belül sikerül megszüntetni az allergiát, a kruppot, az asztmát, a krónikus arc és homloküreg gyulladásokat, bőrbetegségeket, valamint sikerül egy erős immunrendszert felépíteni, mely nem azt jelenti, hogy ezután semmiféle betegséget nem kapunk el, hanem ha el is kapjuk, sokkal gyorsabban és komplikáció mentesebben gyógyul ki belőle.

Fontos: A kristálysó-ionizátort ne keverjük össze a párásító készülékkel, ugyanis csak a kristálysó-ionizátor képes a sóoldat elpárásítására.

Az ionizátor használata:

A sóoldat elkészítéséhez desztillált vizet használunk, 1-3 % só koncentrációval, azaz 1 liter vízhez 1-3 teáskanál só. A készüléknek az oldatban teljesen el kell merülnie, különben tönkremegy. Ha nincs akkut betegség, elég, ha lefekvés előtt 2-3 órával bekapcsoljuk. Inhalálásra is alkalmazhatjuk. A tökéletes megoldás a SOLE sóoldat használata, melyet krónikus esetekben 50%-os hígításban, egészségmegőrzésként viszont 20%-os hígításban alkalmazzunk!

További információk a termékről:

A Himalája sópárásító készülék egy ultrahanggal működő, speciális hidegpárásító berendezés. Abban különbözik a hagyományos hidegpárásító készülékektől, hogy nemcsak vizet, hanem sóoldatot (akár tömény sóoldatot) is képes elpárologtatni, mivel speciális kerámia membránja magasabb frekvenciával működik, és tartós használat során sem károsodik a sóoldattól.

A kristálysó pára jótékony hatásai orvosi szemmel

A sótartalmú levegő igen pozitív hatással van a légúti megbetegedésekre és a bőrbetegségekre. A himalájai kristálysó öngyógyító erőket aktiváló és kiegyensúlyozó hatása segít az immunrendszer gyengesége és az alvászavar esetén is. A tisztább légutak miatt mélyebben alszunk, és kipihentebben ébredünk.

A sópárával telített levegő csökkenti az orrnyálkahártya duzzanatát, melynek következtében szabaddá válnak a légutak. Akut felsőlégúti megbetegedések esetén segíti a légutakban lerakódott váladék felszabadulását. Megfázásos panaszok esetén megakadályozza a betegség progresszióját, mivel antibakteriális és antivirális jellegénél fogva csökkenti a felülfertőződés esélyét. Természetes antihisztamin hatású anyagként az allergiás betegeknél csökkenti az irritációt, mérsékelve a reaktív gyulladásos folyamatokat. Az anionokban dús levegő jótékony hatással van az alvásra, szervezetünk regenerálódására.

 

A sópára a következő betegségek esetén alkalmazható sikerrel:

 • Asztma
 • Bronchitis
 • Légúti allergia (pollen, por stb. irritáció)
 • Nátha
 • Megfázás
 • Influenza (akut stádium után)
 • Köhögések (száraz és hurutos)
 • Krupp
 • Hurutok (hörghurut, légcsőhurut)
 • Gyulladások (orr-, torok-, mandula- és gégegyulladás)
 • Arcüreg-gyulladás, homloküreg-gyulladás
 • Tüdőgyulladás (akut stádium után)
 • Bőrbetegségek (narancsbőr, ekcéma, pikkelysömör)
 • A levegő optimalizálása, különösen a munkahelyen és a hálószobában
 • Akkut és krónikus bronchitis
 • Ashtma bronchiale
 • Akkut és krónikus nátha, szénanátha
 • Akkut és krónikus arcüreggyulladás
 • Fülbetegségek

A készülék műszaki leírása

Üzemfeszültség: 24 V AC

Teljesítményfelvétel: 24 W
Működési hőmérséklet:5-45 °C
Kerámia membrán átmérő: 20 mm
Ultrahangos frekvencia: 1700 KHz
Párásítási volumen: 100ml/óra
Kerámia ház anyaga: Nikkel/Titanium

A készlet tartalma

 • Ultrahangos hidegpárásító speciális kerámia membránnal
 • Egyedi design üvegtál, vagy kerámia
 • Víz alatti halogén-világítás (amfóra és tál)
 • Hálózati adapterek
 • Használati Útmutató és Garanciajegy

 

Csomagolás – szállítás

Kényelmesen szállítható, hungarocellel bélelt és füllel ellátott, vastag kartondoboz, részletes leírással.

Szállítás, postai utánvéttel vagy személyes átvétel

Garancia

12 hónap teljes körű cseregarancia a készülékre (kivéve a membránt, mely kopó alkatrész)

 

Kérje személyre szabott ajánlatát: Ajánlatkérő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még több kép innen letölthető!

 

G-OLDLake Szauna

Mormota-Lux Kft.

Bemutatóterem: 2890 Tata, Almási út 1. (Az Almási udvarban)

Nyitvatartás: Telefonos egyeztetésre

Tel:06-34/380-254

Fax: 06-34/656-134

Mobil: 06-30/9818-798

Email: bioszauna@bioszauna.hu